Warm klimaat en keukenpersoneel

Ambities werkgevers

  • Bij overschrijding van luchttemperatuur van 27°C en bij grote hitte van stralingsbronnen (fornuis/kookplaten e.d.) worden andere maatregelen genomen ter voorkoming van gezondheidsschade.
 

Eisen werkgevers

  • De werkgever treft maatregelen ter voorkoming van schadelijke effecten ten gevolge van warmte/hitte belasting:
    • plaatsen van ventilatoren voor het verkrijgen van een verkoelende luchtstroom (maar voorkomen van tochtklachten).
    • zonwering toe te passen
    • platte daken eventueel nat te maken.
  • De werkgever stelt zonodig beschermende kleding beschikbaar ( speciale kokskleding).
  • De werkgever maakt afspraken over maximale duurbelasting in de keuken onder “extreme” warme omstandigheden.
  • De werkgever zorgt zo mogelijk voor een koele pauze-ruimte.
  • De werkgever zorgt dat de medewerkers voldoende te drinken hebben.
  • De werkgever informeert medewerkers over de gevaren en gezondheidsrisico’s van warmte/hitte belasting.
 
Inloggen